Beboerne i Christian den IV’s Nyboder - Barfod, Jørgen H.P. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der er leder af Museet for Danmarks Frihedskamp, har tidligere indgående behandlet den dansk-norske handelsflåde i perioden 1650-1700. I de senere år er emner fra orlogsflådens historie taget op til behandling, herunder Nyboder, der netop i år »fylder« 350 år.