Den gamle skibshandel på Nørrebro i Odense - Lauritzen, Ebba (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatterinden, Danmarks eneste kvindelige skibshandler, fortæller om P. Simonsen &) Co. 's skibshandel fra 1880 til den lukkede i 1968. Hendes beskrivelse af butikkens indretning, varelageret, kunderne, livet i havnen, leverandører osv. kaster et interessant lys over et område inden for den maritime historie, som sjældent er omtalt, men som ikke må glemmes. Beretningen er et forkortet udtog af hendes erindringer fra det gamle Odense, som hun skrev i anledning af byens 1000 års jubilæum, og som nød den ære at blive præmieret i november 1979.