Sømandens tøj - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I tidligere årbøger har forfatteren skrevet om sømandens kogebog, sømandens drikkelse samt sømanden og tobakken. Her fortsætter han disse kulturhistoriske undersøgelser med en beskrivelse af sømandens klædedragt fra slutningen af 1000-årene op til vor tid. Som sædvanlig er stoffet hovedsagelig taget fra det forholdsvis ensartede kulturområde, som udgøres af de nord- og vesteuropæiske søfartsnationer og for de sidste 200 års vedkommende fra USA.