Sømanden og tobakken - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Som en fortsættelse af forfatterens skildringer »Sømandens kogebog« og »Sø- mandens drikkelse« (i årbog 1976 og 1977) følger her en beskrivelse afen anden ikke uvigtig del af sømandens behov. I de festes bevidsthed står han i et særligt venskab forhold til tobakken, som ikke mindst under ældre tiders hårde og farefulde liv ombord har været den store trøster i en sådan grad, at man spørger sig selv, hvad i alverden sømanden har haft til at hjælpe sig gennem de årtusinder, der tigger før tobakkens »opfindelse«, så han har kunnet bære livets tilskikkelser?