Storfangeren Ujaunat - Lynge, Hans (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Handels- og Søfartsmuseet ejer to grupper fortrinlige figurer af grønlændere, 10 større og 6 mindre, ialt 16. Figurerne, der har været vist på den grønlandske udstilling i København 1932, er udskåret i træ og bemalet af grønlænderen Johannes Kreutzmann. Redaktionen har bedt den grønlandske forfatter og billedhugger Hans Lynge give en levnedstegning af denne interessante skikkelse, der ikke blot var en udmærket kunstner, men i sin ungdom havde været en dygtig fanger.