Sømandens kogebog - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I vore dage er der en stadig voksende interesse for madlavning, og en mængde kogebøger med beskrivelse af hjemlig og fremmed mad udgives til glæde for entusiaster. Det vil derfor være naturligt også at rette blikket på, hvad sømanden spiste ombord. Ganske vist byder den maritime spiseseddel ikke på gastronomiske oplevelser, — tværtimod. Hvad der her gives er en kulturhistorisk skildring af den føde, som udgjorde sømandens daglige kost, og de få retter ud over denne, som i al beskedenhed forsødede hans på madkunstens område så forsømte tilværelse.