Forsyninger til en kinafart - Nørregaard, Georg (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Professor Nørregård har i tidligere årbøger skrevet en række interessante artikler om togter til Afrika og Vestindien (samlet i bogen „Farefulde danske sørejser", Kbh. 1969). Her skildrer han provianteringen og udrustningen af Asiatisk Kompagnis fregat „Dronning Juliane Maria", som i 1789 gik til Canton i Kina. Det var ikke små mængder, det drejede sig om, men alt skulle også være nøje gennemtænkt og beregnet, så den lange rejse kunne gennemføres så godt som muligt. Enhver kinaekspedition var et finansielt vovestykke.