Den kongelige danske, norske og holsteenske Skibsbyggerskole - Klem, Knud (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I den nyskabende virksomhed, som Holmens fabrikmester Henrik Gerner udfoldede til fremme af det private skibsbyggeri i Danmark i 1700-tallet, indtog hans tanker om oprettelse af en skole til uddannelse af skibsbygmestre en fremtrædende plads. Orn disse hans planer, som i sidste ende desværre ikke nåede at blive realiseret, skriver fhv. museumsdirektør Knud Klem.