H/S MERCURIUS, Storebæltsfartens første dampskib - Bell, Poul (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1828 indsatte Generalpostdirektionen det første passagerdampskib på den vigtige danske indenlandske rute over Storebælt. Om dette skib, hjuldampskibet „Mercurius", og den vigtigste person ombord, den højt gagerede engelske maskinmester, som havde arbejde nok med at få maskineriet til at køre, fortæller maskinchef Poul Bell, Korsør, en del morsomme træk.