Om forholdene på danske slaveskibe - Green-Pedersen, Sv. E. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Da negerslaveriet har spillet en afgørende rolle ved løsningen af Amerikas (og specielt Vestindiens og Sydamerikas) arbejdskraftproblem, er det et vigtigt spørgsmål, hvad slavetransporterne kostede i form af døde negre og søfolk. I den følgende fremstilling af levevilkårene på danske slaveskibe gennemgår forfatteren, der er adjunkt ved Institut for Historie på Aarhus universitet, en række problemer ved beregningen af dødeligheden. Undersøgelsen bygger i første række på det materiale, der findes i arkivet efter den danske negerhandelskommission af 1791.