En koffardiskipper og hans skib i 1712. Fra Horsens skifteprotokol - Waagepetersen, Chr. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Skifter og andre arkivalier anses i reglen ikke for at være særlig underholdende lekture. Her viser lederen af Kalundborg og Omegns Museum, hvad et skifte over en druknet skipper i Horsens 1712 kan give af interessante oplysninger. Dels får vi nøjagtigt at vide, hvordan skipperen klædte sig fra inderst til yderst, dels opregnes hele inventaret på hans skib stykke for stykke. I virkeligheden giver et sådant skifte en række præcise og ellers ukendte facts af stor maritim værdi.