Besøg på Guldkysten - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Interessen for de tidligere danske kolonier og etablissementer har takket være en voksende litteratur herom været stigende de senere ar. Især gælder dette det gamle Dansk Vestindien, som ikke få danskere har haft lejlighed til personligt at besøge. Derimod er det fordums Dansk Guinea på Guldkysten, nu en del af republikken Ghana, endnu ikke kommet inden for danske turisters rækkevidde. Museumsinspektør Henningsen, der i årbog 1967 berettede sine indtryk fra en vestindierejse, fortæller her om Ghana, som den historisk interesserede oplever det idag, med vægten lagt på de eksisterende levn og traditioner fra dansk tid.