Fra mit livs skibskiste - Hemmingsen, H. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
/ tidligere årbøger (1967 og 1968) har forfatteren fortalt minder fra sine første sørejser ombord på sydfynske skonnerter i 1920'rne. Her fortsætter han sine med lune og vemod krydrede beretninger og tegner med psykologisk sans og overbærende forståelse et billede af sømænd og sømandskår i sejlskibenes sidste dage, både på søen og på landjorden. En beskrivelse af Thurø afrunder billedet.