Svendborgskippere jeg har kendt - Hemmingsen, H. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
/ årbog 1967 fortalte forfatteren med megen lune nogle erindringer om livet ombord i sydfynske skonnerter i 1920'rne. Her fortsætter han sine beretninger ved at fortælle nogle træk om forskellige skippere og søfolk, han har mødt i sin sejltid, om hvordan han selv blev anset for at være en ulykkesfugl, en såkaldt „Jonas", samt om 3- mastet skonnert „Urda" af Svendborgs forlis.