Agent Andreas Bjørn, købmand og skibsværftsejer - Klem, Knud (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Som et apropos til byen Christianshavns 350 års jubilæum i 1968 giver forfatteren en redegørelse for det første betydelige danske private skibsværft, agent Andreas Bjørns værft i Strandgade på Christianshavn, beliggende på det areal, som i vore dage kaldes Grønlandske Handels, Krøyers og Wilders pladser. Afhandlingen er vedføjet en liste over 34 skibe af Bjørns nybygninger, som det har været muligt at identificere samt 4 fortømringer.