Livet ombord i sydfynske skonnerter - Hemmingsen, H. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der har sejlet som sømand på de berømte sydfynske sejlskibe, inden de blev motoriserede, giver en fornøjelig skildring af livet ombord og af folkene. Skønt den tid ikke ligger så forfærdelig langt tilbage, forekommer den os dog uendelig fjern. Selv om kårene var hårde og kosten knap, synes forfatteren dog, at tiden var forskønnet med en ikke ringe portion romantik.