Grønland civiliseres - Klem, Lone (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Bibliotekar på Det kgl. Bibliotek, mag. art. Lone Klem, analyserer ud fra Hans Egedes beretning om sin missionsvirksomhed på Grønland sammenstødet mellem den eskimoiske jæger- og fangerkultur og den kristne europæiske kultur, — to inkommensurable størrelser. I virkeligheden er alle koloniseringsforsøg stillet over for samme problem. Det grønlandske samfund bærer endnu præg af den samfundsændring, som dengang blev indledt.