Sjöfart och privilegier - Hasslöf, Olof (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Docent, fil. dr. Olof Hassiof, Statens sjohistoriska Museum, Stockholm, behandler strukturproblemer inden for maritim handel og søfart i Skandinavien under de skiftende samfundsformer og privilegiesystemer, som forskellige socialgrupper har udviklet i konkurrencen med hinanden fra middelalderen og helt op til vor tid. Under de senere års maritimetnologiske undersøgelsesrejser, som forfatteren har inspireret og som også danske forskere har deltaget i, er der samlet et rigt optegnelsesmateriale til belysning af denne og andre sider af den maritime kulturhistorie.