Arm och gadd i ortnamn vid gamla segelleder - Andersson, Sven (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Søkortets stednavne har i de senere år været i søgelyset, og man har forsøgt at tolke dem på mere eller mindre fantasifuld vis. Lederen af Sjøfartsmuseet vid Åbo Akademi, fil. lie. Sven Andersson, undersøger her stednavne på -arm og -gadd (på dansk: brod) i de gamle sejlled gennem Stockholms og Ålands skærgårde samt i Kvarken i den Botniske bugt og viser, at begge navnetyper karakteriserer økonturer, som ligner noget der rager frem eller strækker sig frem, altså sammenlignet med en arm eller en brod.