Shantysang i sejlskibenes sidste dage - Møller, H. T. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Årbogens redaktion har ofte ønsket at bringe en artikel om de shanties, som blev sunget ombord på de gamle sejlskibe. Ved et heldigt tilfælde kom Handels- og Søfartsmuseet i forbindelse m,ed en gammel sejlskibssømand, som i sin ungdom har oplevet de hvide sejls sidste storhedstid og som var i stand til at fortælle om disse opsange. Tilmed kunne han huske teksterne til ni engelske shanties, som i denne form gengives her for første gang på tryk. De ledsagende noder er transskriberet efter hans sang, således som de af museet er optaget på bånd. H. T. Møller er født i København 1888.