Til søs i 1890’erne - Nielsen, Thorbald (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Den g4-årige fhv. havnefoged i Hobro har på opfordring af Handels- og Søfartsmuseet skrevet sine erindringer fra sejlskibstiden på danske skibe i sine unge år i i8go'erne, bl. a. under koleraens hærgen i Tyskland 1892. Vi bringer nedenfor et uddrag heraf. Man får herigennem et levende indtryk af søfolkenes liv og arbejde i den hjemlige nord- og østersøfart. Billedet afrundes af hans oplevelser som matros ombord på den gamle danske emigrantdamper „Thingvalla" i amerikafart.