Handels- og Søfartsmuseets glasmalerier - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Handels- og Søfartsmuseet ejer otte europæiske og seks kinesiske malerier, malet på glas. Fra udenlandsk side har man i de senere år interesseret sig en del for sådanne glasmalerier, og museumsinspektør Henning Henningsen giver her en oversigt over glasmaleriets særlige teknik og beskriver de omtalte stykker, der danner en morsom særgruppe inden for museets righoldige billedsamling.