Til Island, Grønland, Bordeaux og St. Petersborg – om CARITAS i sejlads 1729-35 - Møller, Anders Monrad (M/S Museet for Søfart, 2017)
Det er sjældent at finde materiale bevaret netop i den kombination, som ligger til grund for denne beretning om et skib fra første del af 1700-tallet, der endda kan følges fra første til sidste rejse. Et fallitbos efterladenskaber, en vurderingsforretning og en af de få bevarede toldbøger gør det muligt at finde usædvanligt mange oplysninger om netop CARITAS, som endda kom på et par temmelig atypiske rejser. I tilgift kan der sættes navn på et Grønlandsskib, som hidtil har været anonymt.