En tidsrejse til troperne i kølvandet på Poul de Løwenørn og de første danske kronometre - Thaarup, Thorbjørn (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I sommeren 2013 åbner M/S Museet for Søfart. et af det nye museums vigtige temaer er navigation. Søofficeren Poul de Løwenørn, der er bedst kendt for oprettelsen af det kongelige Søkortarkiv, men som også bestred mange andre hverv, bliver en af hovedpersonerne i dette tema. i denne artikel følger vi ham, da han som ung mand afprøver og bedømmer de første danske kronometre.