Galeasefører og meget mere i Grønland - Bak, Frede (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Frede Bak, der i særlig grad har beskæftiget sig med Læsø og øens indbyggere og leveret artikler derom til flere årbøger, har også tidligere skrevet artikler til Handels- og Søfartsmuseets årbøger om grønlandske emner. For nogle år siden stiftede han bekendtskab med Christian Nielsens dagbog fra Grønland, hvorfra han brugte enkelte optegnelser i sin historie om sin morfar, der var styrmand i KGH. Nu har forfatteren atter haft fat i dagbogen, og det er der kommet efterfølgende artikel ud af.