Første danske rejse til Sankt Croix med skibet ENIGHEDEN 1733-1734 - Gøbel, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Erik Gøbel er cand.mag. og seniorforsker på Rigsarkivet. Han har i mange år forsket i bl.a. dansk kolonihistorie og Øresundstolden og udgivet adskillige værker om emnerne. Til Handels- og Søfartsmuseets årbøger har Erik Gøbel skrevet flere artikler om handelen og besejlingen af kolonierne – især de vestindiske.