Da Orient gik fra damp til diesel – et blik på de nye motorskibe - Johannesen, Ole Stig (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren er lektor cand. mag. i fransk, tysk og russisk, men har også en maritim fortid. Han har desuden skrevet bøger om rederierne ØK, Ove Skou, Dansk-Fransk, A. P. Møller-Mærsk samt Norden og Torm. Denne artikel handler ikke kun om motorskibene, 1 men også om selve rederiet historie.