Når søfarende kommer til skade eller bliver syge – om skibsmedicinkister og lægebøger for søfarende gennem 300 år - Hansen, Henrik L. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Henrik L. Hansen har i en årrække forsket i forhold inden for søfolks sundhed og velfærd, herunder især arbejdsulykker, sygelighed og dødelighed blandt søfolk samt overlevelse til søs og blandt andet skrevet en PhD-afhandling om disse emner. Søfartshistoriske emner har også haft forfatterens interesse. I det daglige er Henrik L. Hansen ledende embedslæge i Region Syddanmark.