Danmarks Rederiforening – skibsfartens interesseorganisation gennem 125 år - Adsersen, Torkil (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Torkil Adsersen er cand. phil. i europæisk etnologi ved Københavns universitet. Han har bl.a. været ansat som inspektør og leder af skoletjenesten på Arbejdermuseet og har lavet dokumentationer af flere arbejdspladser, herunder B&W Skibsværft i 1996. Torkil Adsersen blev ansat som inspektør på Handels- og Søfartsmuseet første maj 2008.