Malmfarten - danske skibe i tysk malmfart under 2. verdenskrig - Johannesen, Ole Stig (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren er lektor cand. mag. i fransk, tysk og russisk, men har også en maritim fortid. Han har desuden skrevet bøger om rederierne ØK, Ove Skou, Dansk-Fransk ogA.P. Møller-Mærsk. Der er aldrig før foretaget en undersøgelse i Fragtnævnets arkiv2> med henblik på at finde frem til skibene i den pågældende malmfart. Såvel antallet af skibe som omfanget af den transporterede mængde af jernmalm virker overraskende.