Vilhelm Bartholin Tuxen, hvervet soldat i Vestindiske Hærstyrke - Jensen, Erik (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Vilhelm Bartholin Tuxens erindringer er renskrevet af hans oldebarn Vibeke Tuxen, og Erik Jensen fra Troense søfartsmueum har redigeret og samlet materialet omkring erindringerne. Vibeke Tuxen har som indledning skrevet det lille sammendrag af Vilhelm Tuxens øvrige liv herunder