Malteserkorsordningen – en modus vivendi - Johannesen, Ole Stig (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren er lektor cand. mag. i fransk, tysk og russisk, men har også en maritim fortid. Han har desuden skrevet bøger om rederierne ØK, Ove Skou, Dansk-Fransk og A. P. Møller. Efter selvsyn i arkivmaterialet og støtte i andre kilder gennemgås her den besynderlige ordning, der involverede såvel Danmark og dansk skibsfart som de to krigsførende magter England og Tyskland i begyndelsen af anden verdenskrig.