Georg Ludvig Thomsen, fyrskibsstyrmand og kunstmaler - Lauring, Kåre (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I sommeren 2004 fik Handels- og Søfartsmuseet tilbudt en lille samling miniatureskilderier bestående af tegninger, akvareller og malerier udført af afdøde fyrskibsstyrmand Georg Ludvig Thomsen. T alt kender vi 91 små skilderier lavet af Ludvig Thomsen; alle holdt i nogenlunde samme størrelse som postkort, og det var 11 af disse skilderier, der af Thomsens familie bosat i USA nu blev skænket til museet. I forbindelse med gaven kunne det jo være spændende at finde ud af lidt mere om Ludvig Thomsen, og skønt der ikke var meget at finde, skal det dog præsenteres her sammen med en gengivelse af nogle af de små miniaturer.