Kravelbygning fra Middelhavet til Østersøen - Uldum, Otto Christian (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren er museumsinspektør på Langelands Museum, og artiklen er baseret på den indledende del af et speciale i maritim arkæologi på Københavns Universitet. Den giver en samlet fremstilling af kravelbygningens vej fra Middelhavet til Østersøen, og undervejs er der trukket nogle sammenhænge frem, som er væsentlige for forståelsen af, hvordan det gik til, at denne teknologi blev dominerende på verdensplan.