Styrismand, rorgænger, autopilot, joystick - Thirslund, Søren (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren har flere gange tidligere skrevet i museets årbøger - sidst i årbog 2001 - og kræver ingen nærmere præsentation, kendt som han er viden om for sin forskning i navigationens historie. Nedenstående artikel fokuserer især på skibenes styremekanismer fra tidligere tiders styreåre og frem til vore dages autopilot og joystick.