Gibraltar-strædet fra august 1939 til april 1940 - Lund, Kaj (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der er kendt viden om i maritime kredse, har et stort og varieret maritimt forfatterskab bag sig og er nu i gang med sine erindringer. Han har også tidligere bidraget med artikler i museets årbøger i 1964 og i 1986. Nærværende artikel kommer til at udgøre et kapitel i en erindringsbog, der forventes at udkomme i løbet af foråret 2003.