Sønderjyde på de store have - Kiil, Niels Ole (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Niels Ole Kiil er født 1918, og opvokset i Højer. Han tog realeksamen fra Tønder Statsskole i 1935, stod til søs og var ctnsat ved rederiet J. Lauritzen indtil 1964, dog afbrudt af to års langfart under sejl på et finsk barkskib og amerikansk krigssejlads. Om sine oplevelser i amerikansk krigstjeneste har Ole Kiil skrevet en beretning , der også handler om et skib, bygget i Flensborg. Kiil har tidligere skrevet i H&S-årbøger