Ostindisk Kompagni 1616-1650 - Rindom, Jan (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Motivationen for at beskæftige sig med de oversøiske handelskompagnier er i høj grad forbundet med deres eksotiske karakter. Eventyrlyst, virketrang og storhed er særdeles inciterende elementer i dette hjørne af historien. I denne artikel præsenterer Jan Rindom et nyt syn på den organisatoriske udvikling i 1600-tallets største og mest tirestigefyldte danske erhvervsprojek