Køleskibsfart før og nu - Kiil, N. O. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren, der tidligere har bidraget med meget velskrevne og interessante artikler i museets årbøger om sin tid til søs, fortæller i det følgende om sejlads og oplevelser i køleskibsfarten, om arbejdet ombord og om hændelser ude og hjemme i en turbulent tid. Han fortæller desuden om de specielle skibes indretning og skitserer deres udvikling de senere år.