Sømandens uartige hunde - Poulsen, Hanne (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Fajancehundene fra Staffordshire var i perioden 1860-1900 den souvenir, som alle danske søfolk forventedes at tage hjem til koner og kærester fra engelsk havn. Fil hundene blev knyttet nogle tvivlsomme traditioner, der her diskuteres, og der gøres redefor figurernes egen slægtshistorie, der går tilbage til en fjern fortid.