A/S Dampskibsselskabet Vendila - Lund, Christian (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1897 grundlagdes i København af J. T. Svendsen og H. Christensen rederiet D/S Vendila. De samme personer stiftede yderligere to rederier D/S Cimbria og D/S Fionia, ligesom firmaet blev korresponderende reder for Helsingør rederiet D/S Ajax. I den efterfølgende artikel gennemgår Christian Lund disse rederier og følger dem fra fusioneringen under D/S Vendila gennem to verdenskrige og skiftende ejere, indtil D/S Vendila i 1972 fusionerede med rederiet Dannebrog og med sidstnævnte som fortsættende selskab.