Solarstein - Jensen, Jørgen (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Hvad den i to sagaer omtalte solsten var, har været debatteret vidt forskellige steder, både før og efter Thorkild Ramskou i 1959 udgav sin bog »Solstenen«. I artiklen citeres sagateksterne, og de forskellige indlæg i debatten kommenteres. Forfatteren, en pensioneret flyvenavigatør; har tidligere fået en artikel trykt i årbogen.