Af en Islandsskippers saga - Svarer, Jørgen (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
En avisartikel i en irsk avis januar 1993 om en lokal redningsdåd i forbindelse med en Ærø- skonnerts forlis fik forfatteren, der i mange år har interesseret sig for Ærøskøbings søfart, til at samle traditioner og fakta omkring byens navnkundige skipper Niels Dreiøe og hans søn af samme navn. Familiens skib var topsejlskonnerten AUGUST, der efter en række hårde rejser på Island sluttede som pindebrænde i en kogende irsk malstrøm i januar 1903.