Sømandens Indsamlingsbøsse - Henningsen, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Kampen mod fattigdom os nød har altid været et vigtigt kapitel i samfundets historie. Først i vore dage har velfærdsstaten haft økonomiske betingelser for så nogenlunde at vinde denne kamp. Tidligere fartes den af kirken og privat foretagsomhed. I denne oversigtsartikel, som væsentligst bygger på dansk materiale, fortælles om, hvordan man søgte at skrabe penge sammen i forgangne dage far at bekæmpe nøden blandt en meget sårbar gruppe af samfundet, sømandsstanden.