M/S KINAs forlis ved Philippinerne - Thalund, Henning (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Forfatteren sejlede (rennem, en årrække som, styrmandsaspirant og senere styrmand i Det Østasiatiske Kompagni. Forliset af kompagniets motorskib KINA under en taifun i de philippinske farvande i juledagene 1947 gav i mange år anledning til diskussioner om bord. Skyldtes forliset - hvorved 34 mennesker omkom - kun ulykkelige omstændigheder, eller var det skibets ledelse, der havde fejlbedømt situationen ? En nærmere undersøgelse af de tilgængelige oplysninger prøver at give et svar.