Jorden rundt i 60 år - Kjeldsen, Ove (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Ove Kjeldsen var gårdmandssøn, født på, Tuse Næs ved Holbæk i 1916. Efter gymnasiet kom han til søs, med rederiet f. Lauritzen og med A.P. Møller, men han tog også, som forberedelse til navigationsskolen, to ture til Australien med barkskibet PASSAT. Det her aftrykte afsnit af Ove Kjeldsens erindringer, omhandler hans sejlads under II Verdenskrig, først med]. Lauritzen, og derefter og væsentligst som styrmand og kaptajn for Standard Oil of New Jersey, der havde omkring 135 tankskibe registreret dels i USA og dels i Panama. Da mange af disse skibe havde danske/ skandinaviske besætninger, syntes vi det er rimeligt herpå 50 året for Danmarks befrielse at mindes, ikke kun de søfolk der i de år sejlede i den danske handelsflåde, i det der hed inden - og udenfor spærringen, men også de mange søfolk der var forhyret ombord i amerikanske, engelske, svenske, norske, hollandske eller som her Panama registrerede skibe.