Matros og landmand. Erindringer 1912-14 - Bitsch, Christian (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
I 1972 dikterede gårdejer Christian Bitsch fra, Søgårde i Bursø ved Maribo sine erindringer, som fortæller om barndommen i et lærerhjem på Bandholm, ungdommen og et vellykket landmandsliv. Som dreng ville han gerne til søs, og det her publicerede uddrag af erindringerne skildrer de to år, fra faderen gav efter for hans ønsker, og til den 1 november 1914, hvor Christian mødte som landvæsenselev medbringende søstøvler, olietøj og sydvest.