Statslig eller privat? Relationerne mellem Orlogsværftet og B&W - Rasmussen, Frank A. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Den engelskfødte ingeniør William Wain kom mere end nogen anden person til at sætte sit præg på dansk skibs- og maskinbyggeri i overgangsperioden fra sejl til damp og træ til stål. På grundlag af hidtil ubenyttede kilder skildrer historikeren Frank Allan Rasmussen hans betydning for den tekniske udvikling både på Orlogsværftet og det private værft Burmeister & Wain.