Konvojsejlads - Kiil, N. O. (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Ole Kiil er ud afen gammel sømandsslægt. Under krigen 1940-45 var han en af de 6.000 danske søfolk, der gjorde tjeneste i allierede skibe. Ole Kiil blev uddannet som styrmand og som sådan tjente han om bord i amerikanske handelsskibe. Artiklen her handler om konvojsejlads på Nordatlanten. Ikke så meget forfatterens personlige erindringer, men mere en gennemgang af nogle af de mange detaljer man skulle have kendskab til, og som man skulle overholde, når man lå i en konvoj på Atlanten