Poq og Qiperoq - Traeger, Verena (M/S Museet for Søfarts årbog, 2017)
Som dansker føler man sig altid smigret, når udenlandske forskere finder deres studieobjekt indenfor den danske kulturarv, i dette tilfælde samspillet mellem Danmark, og Grønland. Forfatteren, der bor i Wien og er etnograf og kunsthistoriker, har gennem flere år studeret dansk for at kunne gennemføre sin afhandling: Analyse europåischer Eskimo-Abbildungen vom 16. -19. Jahrhundert aufihr etnographisches Datenmaterial. I artiklen gennemgås de portrætter, der blev udført af grønlænderne Poq og Qiperoq i forbindelse med deres besøg i Danmark 1724. Sproget er med få rettelser forfatterens eget.